ΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΥΣΗΣ

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους διακρίνονται  σε:

    Α. ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗΣ ΚΑΥΣΗΣ, χωρίς αεροστεγές σφράγισμα, με διάρκεια καύσης μικρή κάτω των 10 ωρών, για ορισμένη ποσότητα ξυλείας.Εδώ η συσκευή αναπνέει μέσα από τη θυρίδα οξυγόνου πού οδηγεί στη σχάρα των ξύλων (πρωτεύων αέρας) και ο καθαρισμός του τζαμιού γίνεται μέσω τις ακτινοβολίας της θερμότητας καύσης και της πυρολυτικής δράσης της φωτιάς.

    Β. ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΥΣΗΣ, με αεροστεγή θάλαμο για μεγάλη διάρκεια καύσης και για ορισμένη ποσότητα ξύλων πού ξεπερνά τις 10 ώρες. Εδώ, συνήθως έχουμε πλέον του προηγούμενου τρόπου λειτουργίας και τη παρουσία δευτερεύοντα αέρα (προθερμασμένου) πού εισπνέεται από μικροθυρίδες αέρα και καταλήγει σε αεροκουρτίνα πίσω από το γυαλί, για τέλειο καθάρισμα.

     Γ. ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ, με επανάκαυση  καπναερίων  και θερμοκρασία λειτουργίας άνω των 900 βαθμών Κελσίου.  Τά καπναέρια της πρωτογενούς καύσης καίγονται με δευτερεύουσα φλόγα πρίν οδηγηθούν στη καμινάδα, προσφέροντας το υπέροχο θέαμα της διπλής φλόγας και με ελάχιστη εκπομπή περιβαλλοντολογικών  ρύπων.


Η υψηλή θερμοκρασία και η τέλεια διπλή καύση επιτυγχάνονται συνήθως με τον πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αέρα καθώς και με τον ταυτόχρονο ψεκασμό αέρα από σειρά μπέκ (μικροσκοπικών οπών)  πού συνήθως βρίσκονται στη πλάτη του θαλάμου καύσης. (Σύστημα πατενταρισμένο από την εταιρία SCAN Δανίας).

Πιο αναλυτικά, κατά την ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΚΑΥΣΗ όπου καίεται αρχικά το ξύλο σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες , παράγονται μεγάλες ποσότητες καπναερίων (αέριο κρεόζωτο και αιθάλη) λόγω της ύπαρξης νερού στο ξύλο. Στα καπναέρια αυτά εμπεριέχεται το 65% περίπου της ενέργειας του ξύλου. Τα εν λόγω καπναέρια επικάθονται με μορφή καπνιάς στο εσωτερικό του τζακιού και της καμινάδος δίχως να προσδίδουν θέρμανση.

Μονώνουμε το θάλαμο καύσης ώστε να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του. Με μια σειρά από μπεκ {μικροσκοπικές οπές) που τοποθετούμε στην πλάτη του θαλάμου καύσης, παρέχουμε ακριβώς τη σωστή ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται. Τα καπναέρια και το αέριο κρεόζωτο αυτοαναφλέγονται χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον καινούριο στερεό καύσιμο / ξύλο. Έτσι η θερμοκρασία λειτουργίας του θαλάμου καύσης ανεβαίνει από τους 500-600 κελσίου σε άνω των 900 βαθμών κελσίου. Αυτή είναι η ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΚΑΥΣΗ (μετάκαυση). Έτσι όσο πιο σωστή δευτερογενή καύση έχουμε, τόσο πιο υψηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνουμε και δημιουργούμε - εκπέμπουμε λιγότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους σε αέρια και μικροσωματίδια. Η απόδοση της συσκευής ανεβαίνει μέχρι 85-87%.

Η ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΚΑΥΣΗ  δέν υφίσταται, συχνά μπερδεύεται μέ τόν τριτογενή αέρα (είναι η τρίτη διαδρομή τού αέρα, η εσωτερική αεροκουρτίνα) πού διατηρεί τό κρύσταλλο τής πόρτας πάντα καθαρό.

 

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τά συνεργεία μας στήν τοποθέτηση τών τζακιών καί ξυλόσομπων εχουν πολυετή πείρα καί εκπαίδευση. Γυψοσανιδάδες καί μαρμαροτεχνίτες είναι επίσης καταξιωμένοι επαγγελματίες μέ πολυετή πείρα καί εκπαίδευση.

 

Pay with Credit Cards

ΠρΟγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ

Παραδοση σε ολη την Ελλαδα

FOLLOW US

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ν. Πλαστήρα 68 και Παύλου Μελά Κατερίνη Ν.Πιερίας Τ.Κ.60133

  www.mavrogenis.gr

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  23510 77615