Πιστοποιήσεις και Ασφάλεια

Τις πιστοποιήσεις τις κάνουν και τις δίνουν ανεξάρτητα ινστιτούτα και πολυτεχνειακές σχολές και ιδρύματα , ώστε οι βιομηχανίες να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις κείμενες πρόσφατες νομοθεσίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, του Καναδά της Ιαπωνίας η και άλλων κρατών.

Έτσι ο τελικός καταναλωτής είναι σε θέση να γνωρίζει μια συσκευή τι μπορεί να θερμαίνει (ελάχιστο-μέγιστο σε κυβικά μέτρα), την κατανάλωση του ξύλου (μετρήσεις με υγρασία μέχρι 20%), τον βαθμό απόδοσης,  την απόδοση (ελάχιστη-μέγιστη  σε KW), την έγκριση U (δηλαδή ότι η συσκευή είναι ίδια με την πρωτότυπη πού κατατέθηκε και μετρήθηκε) και τους περιβαλλοντολογικούς ρύπους. Η φίρμα BARBAS τηρεί την έγκριση U και DIN 18895. Η φίρμαSCAN τηρεί επίσης την U καθώς και τις παρακάτω  Δανίας  887,  Γερμανίας 18891,  Σουηδίας SP 1425, Νορβηγίας ΝS 3058, Αυστρίας Α15, Ολλανδίας  VHR, ΗΠΑ ΕΡΑ/UL,  Καναδά ULC, Γαλλίας NF D 35-376 και EU 13240 (είναι μια ένωση ευρωπαϊκών κρατών με δικά τους στάνταρτ).

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, Norme CE ( GR) EN 13229 : 2002, που ενσωματώθηκε στο Ελληνικό το 2002 καί τέθηκε σε ισχύ από τις 1/7/2007, όλες οι μαντεμένιες εστίες, εισαγόμενες ΚΑΙ ΜΗ, ΠΡΕΠΕΙ νά φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τη διαπιστευση CE. Η πώληση οποιασδήποτε εστίας χωρίς την ανωτέρω διαπίστευση, θεωρείται παράνομη καί διώκεται νομικά, επιφέροντας βαρύ προστιμο. Όλα τα προιόντα που εμπορεύεται η εταιρία μας, έχουν την ανωτέρω ένδειξη και κάθε εστία ξεχωριστά έχει το πιστοποιητικό διαπίστευσης από επίσημο εγκεκριμένο εργαστήριο.

Ενδεικτικές πιστοποιήσεις εστιών

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται 3 ενδεικτικές πιστοποιήσεις. Στις ετικέτες αναγράφονται διάφορα στοιχεία συμπεριλαμβανομένων και της θερμοκρασίας των καυσαερίων και της απόδοσης % (σημειωμένα με κόκκινο). Επίσης αναγράφεται και η θερμική ισχύς σε KW. Οι θερμοκρασίες καυσαερίων ξεκινούν από 177 βαθμούς C έως 380 βαθμούς C, ενώ οι αποδόσεις από 78% έως 85%. Η θερμοκρασία και η απόδοση φαίνεται ότι έχουν αντιστρόφως ανάλογη σχέση, δηλαδή για την ίδια ισχύ όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία καυσαερίων τόσο υψηλότερη είναι η απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας της καύσης μεταδίδεται στο περιβάλλον και όχι στην καμινάδα.

Αντίστοιχα αυτό σημαίνει ότι ένα μη ενεργειακό τζάκι (ανοικτού τύπου) που έχει απόδοση περίπου 10% αποβάλλει πολύ μεγαλύτερα ποσά θερμότητας στην καμινάδα. Άρα η θερμοκρασία των καυσαερίων θα είναι σημαντικά υψηλότερη, ξεπερνώντας ίσως και τους 1000 βαθμούς C. Άρα εκτός από την σπατάλη ενέργειας, τίθεται επίσης και το ερώτημα αν οι σωληνώσεις της καμινάδας αντέχουν σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνοται οι τεχνικές προδιαγραφές μονωμένων και αμόνωτων αεραγωγών (καμινάδων), όπου έκτος των άλλων, σημειώνονται με κόκκινο η κανονική θερμοκρασία λειτουργίας (400 βαθμοί C) και η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας (750 βαθμοί C).

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία και τους παραπάνω υπολογισμούς συμπεραίνεται ότι τα ενεργειακά τζάκια λειτουργούν κάτω από τα όρια θερμοκρασίας κανονικής λειτουργίας των καμινάδων, ενώ τα παραδοσιακά τζάκια λειτουργούν σε θερμοκρασίες πάνω από το ανώτατο όριο θερμοκρασίας λειτουργίας των καμινάδων.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή καταστροφή των καμινάδων, αλλά και την απελευθέρωση μέσα στο σπίτι, επικίνδυνων για την υγεία παραγώγων της ατελούς καύσης (όπως Μονοξείδιο του Άνθρακα κ.λ.π.)

 

ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τά συνεργεία μας στήν τοποθέτηση τών τζακιών καί ξυλόσομπων εχουν πολυετή πείρα καί εκπαίδευση. Γυψοσανιδάδες καί μαρμαροτεχνίτες είναι επίσης καταξιωμένοι επαγγελματίες μέ πολυετή πείρα καί εκπαίδευση.

 

Pay with Credit Cards

ΠρΟγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ

Παραδοση σε ολη την Ελλαδα

FOLLOW US

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ν. Πλαστήρα 68 και Παύλου Μελά Κατερίνη Ν.Πιερίας Τ.Κ.60133

  www.mavrogenis.gr

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  23510 77615